Wonen & tuin

Mijn meubels decoreren met meubelstickers

Stickers op de muur klinkt ons allemaal bekend in de oren, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om stickers als meubeldecoratie of raamdecoratie te gebruiken. Maar wat nu als je uitgekeken bent op je meubelsticker? Hoe kan je deze dan het beste verwijderen zonder dat het meubel beschadigt? Wist je dat het handig is als je de sticker verwijderd aan de hand van een föhn? In dit artikel krijg je informatie over hoe je het beste stickers van meubels kan verwijderen zonder dat er schade aan het meubel wordt veroorzaakt. 

Factoren die invloed hebben op het verwijderen van de sticker

Of een sticker makkelijk te verwijderen is hangt af van hoe lang de sticker op het meubel zit. Hoe langer een sticker ergens opgeplakt zit, hoe lastiger deze dus te verwijderen is. Daarnaast speelt ook de ondergrond nog een rol. Daarnaast heeft de hechting van de sticker invloed op hoe makkelijk deze te verwijderen is. Heb je de ondergrond destijds ontvet voordat je de sticker aanbracht, dan zal de sticker vaster zitten dan als je dat niet hebt gedaan. Wat verder van invloed kan zijn is de soort sticker dat er op zit.

Hoe verwijder je een sticker? 

Voordat je je sticker wilt verwijderen, check eerst even of er al ergens een hoekje los zit. Mocht dit net het geval zijn is het handig om de sticker warm te maken met een föhn. Door de hitte wordt de lijm zacht en kan je de sticker gemakkelijker verwijderen. De kans dat er lijmresten achterblijven is bij meubelstickers niet zo groot als je een föhn hebt gebruikt. Mochten er toch wat resten achtergebleven zijn, dan kun je deze met een vochtige doek verwijderen. Lukt dit niet? Gebruik dan gek genoeg een tandenborstel. Mocht dit alsnog niet lukken, gebruik dan een klein beetje afwasmiddel. Stickerverwijderaar zal hoogstwaarschijnlijk het meubel beschadigen, dus dit raden wij af.